- Opbrengst: 30 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
- Benodigde kook tijd: 10 minutes
Sfenj of Marokkaanse donuts
Een Sfenj is eigenlijk een Marokkaanse donut, wat qua structuur en smaak heel erg te vergelijken is met een smoutebol. Heerlijk bij een glaasje muntthee of een kopje koffie.
Ingredients
- Bloem - 500 gr
- Gedroogde Gist - 1 zakje
- Zout - 1 theelepel
- Lauw water - 400 ml
- Zonnebloemolie - 250 ml
Instructies
- Meng het gist met wat lauw water, roer dit goed en laat 5 min. inwerken
- Meng de bloem, zout en het gistmengsel
- Doe er beetje bij beetje het water bij tot je een kleverig beslag hebt en kneed gedurende 10 min.
- Dek het deeg ad en laat reizen op een warme plek gedurende 20 min
- Verhit de olie
- Maak van het deeg bolletjes en maak een gaatje in het midden (zoals bij een donut)
- Leg ze in de olie en bak aan beide kanten goudbruin
Tips:
- Serveer met wat poedersuiker
- Maak je handen nat tijdens het maken van de donuts zo blijft het deeg minder kleven
- Zet de olie op een middelmatig vuurtje zodat de Sfenj volledig kan garen
- Het is normaal dat elke Sfenj er een beetje anders uitziet