- Opbrengst: 30 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 25 minutes
- Benodigde kook tijd: 10 minutes
Baghrir of 1000-gaten pannenkoek
Een Marokkaans ontbijt is niet volledig zonder de bekende 1000-gaten pannenkoek of baghrir. Heerlijk met wat olijfolie of honing. Tegenwoordig wordt het ook vaak geserveerd als zoet hapje met een toefje vanilleslagroom. Voor dit recept gebruiken wij op grootmoeders wijze een groot glas van 350ml als maatbeker.
Ingredients
- Fijn griesmeel - 1 groot glas
- Bloem - 1/2 groot glas
- Lauw water - 2 grote glazen
- Bakpoeder - 2 theelepels
- Droge Gist - 1 eetlepel
- Zout - mespuntje
Instructies
- Mix alle ingrediënten door elkaar
- Laat het beslag voor 20 minuten rusten
- Roer het beslag goed om
- Een koekenpan lichtjes invetten en met een pollepel wat beslag in het midden leggen. Dit op een middelmatig vuurtje
- Laat de baghrir 2 Ã 3 min bakken tot de oppervlakte volledig droog is
- De baghrir niet omkeren in de pan!
Tips:
- Laat de baghrirs afkoelen en speer in met olijfolie of serveer met honing
- Koel de pan af na elke pannenkoek door de achterzijde kort te spoelen met koud water
- Maak eventueel horentjes van de baghrirs en vul ze met slagroom of pudding voor een zoete variant. Gebruik in dit geval geen olijfolie na afkoeling!