Over Karim

PictureWelkom op mijn blog, ik zal het kort over mijzelf hebben maar wil u vooral laten genieten en inspireren met heerlijke receptjes, weetjes en culinaire hotspots.

Ik ben een Antwerpenaar met Marokkaanse roots. Als gezinslid, omringd door 8 zussen, kwam ik al snel in contact met de huiselijke grootkeuken. Hier ontdekte ik mijn liefde voor verse ingrediënten en voor de uitgebreide Marokkaanse keuken. Via mijn moeder leerde ik hoe smaken te combineren.

Tijdens mijn studiejaren in het Brusselse kwam ik vooral in contact met de internationale streetfood. Ook tijdens mijn reizen ben ik steeds op zoek naar culinaire avonturen. Ik neem deze smaken graag mee in eigen recepten die je op deze blog kan ontdekken!

In mijn keuken ging ik al snel experimenteren met verschillende smaken en begon ik met eigen creaties. Ook neem ik regelmatig bestaande gerechten uit de Europese en Amerikaanse keuken over om deze om te vormen tot een Halal-variant.

Bij elk receptuur vertrek ik vanuit het principe te komen tot haalbare, betaalbare en gezonde gerechten.

Ontdek meer over halal

Hoe zit het nu met halal?

Halal is een levensstijl en betekent letterlijk: Wat toegestaan is voor moslims. Het is binnen de voedingsketen een reeks voorschriften en richtlijnen waaraan men zich dient te houden. Het gaat hier niet enkel om het eindproduct, maar ook om alle handelingen die voorafgaand aan de levering plaatsvinden.

Halal is ook een identiteit van bewust leven. Halal staat daarmee voor kwaliteit, hygiëne en lifestyle.

Bewaren