Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Herfst Notentaartje

Herfst Notentaartje
Herfst Notentaartje
  • Opbrengst: 4 taartjes
  • Benodigde voorbereiding tijd: 60 minutes
  • Benodigde kook tijd: 25 minutes
Print

Herfst Notentaartje

door Karim 8 november 2020

Dit stevig en heerlijk taartje is een genot op elke herfst of winteravond met een heerlijk bakje koffie of een lekker kruidige thee. Ik gebruik een notenmengeling maar je kan ook 1 specifieke noot gebruiken zoals walnoot, hazelnoot of amandelen.

Ingredients

  • Bloem - 150gr
  • Suiker - 75gr
  • Boter - 75gr
  • Zout - Snuifje
  • Kaneel - Snuifje
  • Notenmengeling - 175gr
  • Gecondenseerde Melk - 1 blikje
  • Roomboter - 60gr
  • Donkerbruine basterdsuiker - 4 eetlepels

Instructies

  • Meng volgende ingrediënten tot een deeg en maak er een bol van: bloem, suiker, boter, zout en kaneel
  • Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, 20min rusten in de koeling
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5mm en bedek hiermee de taartvormpjes
  • Bak de taartbodems blind in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 15 a 20min
  • Laat de roomboter en basterdsuiker smelten in een pan op een middelmatig vuurtje
  • Voeg hier de gecondenseerde melk aan toe en laat karameliseren tot de gewenste kleur en dikte is bereikt
  • Vul de taartbodems met de karamel en werk af met de notenmengeling, of meng de notenmengeling door de karamel en vul dan de taartbodempjes
  • Laat de taartjes minimum 30min rusten op een koele plek of in de koelkast

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Heerlijke aubergine tapenade
Een heerlijke Crème brûlée, mijn blijmaker →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020