- Opbrengst: 1 stuk
- Benodigde voorbereiding tijd: 25 minutes
- Benodigde kook tijd: 8 minutes
Een rolcake hoort thuis op elke kersttafel
Een rolcake, mijn ma maakte dit vroeger graag en vaak! Heerlijk vonden wij dat. Zeker als het een cake was die zowel gevuld als omhuld was met chocolade. Ik heb nu een kerstversie gemaakt! Snowy white, goed zoet en een fruitige toetsje!
Deze mag zeker niet missen op je kersttafel!
Ingredients
- Zelfrijzende bloem - 75gr
- Suiker - 75gr
- Eieren - 3 stuks
- Vanillesuiker - 2 zakjes
- Zout - snuifje
- Slagroom - 1 pakje
- klopfix - 1 zakje
- Poedersuiker - 25gr
- Eiwit - 50gr
- Poedersuiker - 100gr
Instructies
Laten we eerst aan de rolcake beginnen!
- Meng 75gr suiker met de 3 eieren en mix tot een bleke massa. Voeg tijdens het mixen een snuifje zout toe en de vanillesuiker
- Voeg de bloem toe en mix kort verder tot een egaal beslag
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat (plak de hoekjes aan de plaat met wat beslag) en schep het beslag op het bakpapier
- Verdeel het beslag gelijk (niet te dik zo'n 0,5cm is goed) en zet in een voorverwarmde oven op 200°C voor 8min
- Bestrooi een keukendoek met wat poedersuiker en leg de biscuit erop, zo kan je het bakpapier verwijderen
- rol de cake met keukendoek op en laat afkoelen
Ondertussen kan je het fruit in stukjes snijden en de room opkloppen.
- Klop de slagroom op en voeg de klopfix en één zakje vanillesuiker beetje bij beetje
- Zet de room in de koeling om op te stijven
Voor de afwerking maken we een merengue, dit komt als basis bovenop de rolcake voor een winterse sfeer.
- Klop de eiwitten stijf en voeg beetje per beetje de poedersuiker toe
- Stop met kloppen als je een stijve mengsel hebt
Nu de rolcake afwerken!
- Rol de cake terug open en besmeer de binnenkant met de room
- Voeg wat gesneden rood fruit toe en rol de cake op met de naad naar beneden
- Spuit of spatel de merengue over de cake en werk af met wat rood fruit en eventueel wat toefjes slagroom
- Gebruik een brander voor wat extra effect aan te brengen
Geniet ervan!