Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Een rolcake hoort thuis op elke kersttafel

Een rolcake hoort thuis op elke kersttafel
Een rolcake hoort thuis op elke kersttafel
  • Opbrengst: 1 stuk
  • Benodigde voorbereiding tijd: 25 minutes
  • Benodigde kook tijd: 8 minutes
Print

Een rolcake hoort thuis op elke kersttafel

door Karim 8 december 2020

Een rolcake, mijn ma maakte dit vroeger graag en vaak! Heerlijk vonden wij dat. Zeker als het een cake was die zowel gevuld als omhuld was met chocolade. Ik heb nu een kerstversie gemaakt! Snowy white, goed zoet en een fruitige toetsje!

Deze mag zeker niet missen op je kersttafel!

Ingredients

  • Zelfrijzende bloem - 75gr
  • Suiker - 75gr
  • Eieren - 3 stuks
  • Vanillesuiker - 2 zakjes
  • Zout - snuifje
  • Slagroom - 1 pakje
  • klopfix - 1 zakje
  • Poedersuiker - 25gr
  • Eiwit - 50gr
  • Poedersuiker - 100gr

Instructies

Laten we eerst aan de rolcake beginnen!

  • Meng 75gr suiker met de 3 eieren en mix tot een bleke massa. Voeg tijdens het mixen een snuifje zout toe en de vanillesuiker
  • Voeg de bloem toe en mix kort verder tot een egaal beslag
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat (plak de hoekjes aan de plaat met wat beslag) en schep het beslag op het bakpapier
  • Verdeel het beslag gelijk (niet te dik zo'n 0,5cm is goed) en zet in een voorverwarmde oven op 200°C voor 8min
  • Bestrooi een keukendoek met wat poedersuiker en leg de biscuit erop, zo kan je het bakpapier verwijderen
  • rol de cake met keukendoek op en laat afkoelen

Ondertussen kan je het fruit in stukjes snijden en de room opkloppen.

  • Klop de slagroom op en voeg de klopfix en één zakje vanillesuiker beetje bij beetje
  • Zet de room in de koeling om op te stijven

Voor de afwerking maken we een merengue, dit komt als basis bovenop de rolcake voor een winterse sfeer.

  • Klop de eiwitten stijf en voeg beetje per beetje de poedersuiker toe
  • Stop met kloppen als je een stijve mengsel hebt

Nu de rolcake afwerken!

  • Rol de cake terug open en besmeer de binnenkant met de room
  • Voeg wat gesneden rood fruit toe en rol de cake op met de naad naar beneden
  • Spuit of spatel de merengue over de cake en werk af met wat rood fruit en eventueel wat toefjes slagroom
  • Gebruik een brander voor wat extra effect aan te brengen

Geniet ervan!

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Kabeljauw met bloemkoolrisotto
Sint-jakobsvruchten met mini-asperges →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020