Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Sfenj of Marokkaanse donuts

Sfenj of Marokkaanse donuts
Sfenj of Marokkaanse donuts
  • Opbrengst: 30 stuks
  • Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
  • Benodigde kook tijd: 10 minutes
Print

Sfenj of Marokkaanse donuts

door Karim 25 juni 2017

Een Sfenj is eigenlijk een Marokkaanse donut, wat qua structuur en smaak heel erg te vergelijken is met een smoutebol. Heerlijk bij een glaasje muntthee of een kopje koffie.

Ingredients

  • Bloem - 500 gr
  • Gedroogde Gist - 1 zakje
  • Zout - 1 theelepel
  • Lauw water - 400 ml
  • Zonnebloemolie - 250 ml

Instructies

  • Meng het gist met wat lauw water, roer dit goed en laat 5 min. inwerken
  • Meng de bloem, zout en het gistmengsel
  • Doe er beetje bij beetje het water bij tot je een kleverig beslag hebt en kneed gedurende 10 min.
  • Dek het deeg ad en laat reizen op een warme plek gedurende 20 min
  • Verhit de olie
  • Maak van het deeg bolletjes en maak een gaatje in het midden (zoals bij een donut)
  • Leg ze in de olie en bak aan beide kanten goudbruin

Tips:

  1. Serveer met wat poedersuiker
  2. Maak je handen nat tijdens het maken van de donuts zo blijft het deeg minder kleven
  3. Zet de olie op een middelmatig vuurtje zodat de Sfenj volledig kan garen
  4. Het is normaal dat elke Sfenj er een beetje anders uitziet

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Gevulde courgette met quorn
Baghrir of 1000-gaten pannenkoek →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020