Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Venkelsoepje

Venkelsoepje
Venkelsoepje
  • Opbrengst: 1,5 liter
  • Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
  • Benodigde kook tijd: 40 minutes
Print

Venkelsoepje

door Karim 23 november 2020

Venkel smaakt wat naar anijs en wordt ook als kruid gebruikt, op koude herfst- en winterdagen kan je er een heerlijk soepje mee maken. Probeer het eens uit, laat me zeker weten wat jij ervan vond!

Ingredients

  • Boter - 1 eetlepel
  • Ajuin - 1 stuk
  • Aardappel - 1 stuk
  • Venkel - 2 stuks
  • Prei - 1 stuk
  • Groentebouillon - 1 liter
  • Lookpoeder - 1/4 theelepel
  • Peper en Zout - Snuifje

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppot en stoof de ui (in grove stukken)
  • Voeg ook de aardappel toe (in kleine blokjes) en de venkel (in schijven en zonder het groen)
  • Kruid met peper, zout en lookpoeder en laat 10min stoven
  • Voeg de groentebouillon toe en laat dit 30min koken
  • Mix de soep fijn en serveer met wat brood of toast

Tip: indien gewenst kan je er ook wat room aan toevoegen, zo heb je een romige venkelsoep. Dit maakt de soep iets zachter van smaak. Giet hiervoor 100ml room bij de soep, roer goed en laat nog 2 minuten doorkoken.

You may also like

Bekijk recept

Review: May’s Een Thaise Brasserie Waar Je Lekker Veggie Kunt Eten

Post navigation

← Pepernoten maken, een bakactiviteit met de kids
Heerlijke zoete melkbroodjes →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020