Een heerlijk slaatje geitenkaas gehad bij May’s Brasserie aan de dageraadplaats in Antwerpen. May’s is een Thaise brasserie waar een aangename en rustige sfeer heerst.

Lunchen bij Mays

Voor de lunch wou ik eens genieten van een lekker slaatje en deze met geitenkaas werd me aangeraden. Voor het op tafel kwam had ik er een vrij simpele beeld van. Veel kan je niet mis doen met een slaatje.

Maar je kan er wel veel goeds mee doen en dat heeft de chef zeker gedaan. Het slaatje bevatte een geurenpalet dat de smaakpapillen aan het dansen bracht en de speekselklieren deed werken.

De geitenkaas was lekker warm en bedekt met een schijfje gedroogde vijg. De sla werd verfrist met een heerlijke frambozenvinaigrette dat perfect paste met de stukjes Granny Smith. De notencrisp brengt het slaatje naar een hoger niveau en zorgt voor dat beetje extra om een lekkerder slaatje te worden.

15000254_635678623269650_3008781623589015622_o

Tot mijn grote verbazing zaten er ook rode vruchten in het slaatje. Het zoet werd gebracht door wat aardbeien en het zure door de bosbessen. In combinatie met de kaas, vijg, appel, noten en de vinaigrette maakte dit het plaatje volledig om een ware culinaire genot te ervaren.

Zo zie je maar, een vegetarische slaatje kan ook bekroond worden als topmenu.

Bewaren