- Opbrengst: 8 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
- Benodigde kook tijd: 10 minutes
Turkse Pizza – Lahmacun
Een Turkse pizza of Lahmacun is het eerste waar men aan denkt als men het heeft over de Turkse keuken. Een lahmacun is heerlijk, snel te bereiden en je kan er zoveel richtingen mee uit: van vegetarisch tot een vulling op basis van rundsgehakt of tonijn... Voor ieders wat wils dus
Ingredients
- Bloem - 500 gr
- Margarine - 25 gr
- Verse Gist - 20 gr
- Zout - 2 theelepels
- Suiker - 1 theelepel
- Melk - 150 ml
- Water - 150 ml
- Olijven - 100 gr
- Mais - 1 blikje
- Ijsbergsla - 1 zakje
- Jalapenos - Enkele schijfjes
- Arrabiata saus - 1 pot
- Komkommer - 1 stuk
Instructies
- Warm het water op
- Meng de bloem, gist, margarine, zout, suiker, water en melk
- Kneed alles tot een kleverige, zachte deeg
- Gedurende 5 minuten met een keukenrobot of 15 minuten met de handen
- Dek af met wat folie en laat 20 minuten rusten op een warme plek
- Deel het gerezen deeg op in 8 gelijke bolletjes
- Rol uit tot een zeer dunne pizzabodem
- Laat de deeg garen (5 min) in een pizzapan of grill en besmeer met wat Arrabiata saus
- Haal de pizza uit de pan en werk af naar smaak met ijsbergsla, olijven, mais, jalapenos, komkommerblokjes
- Voeg eventueel saus naar smaak toe: andalouse, look, samurai,...
Indien gewenst kan je de Arrabiata saus mengen met tonijn, gebakken gehakt (runds of kip) en andere groentjes zoals paprika, tomaat,...