Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Marmerkoekje met pinda, ook gekend als het Snickers-koekje

Marmerkoekje met pinda, ook gekend als het Snickers-koekje
Marmerkoekje met pinda, ook gekend als het Snickers-koekje
  • Opbrengst: 40 koekjes
  • Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
Print

Marmerkoekje met pinda, ook gekend als het Snickers-koekje

door Karim 29 juni 2017

Dit koekje hoort gewoon op een feesttafel te liggen. De jongeren vinden het heerlijk omdat het hen doet denken aan de bekende Snickers en de ouderen, jah die houden gewoon van nootjes en honing. Maar geef toe het ziet er toch heerlijk uit en met noten en chocolade, daar loopt het nooit mis mee!

Ingredients

  • Ongezouten pinda's - 250 gr
  • Droge koekjes naar keuze - 200 gr
  • Gecondenseerde melk - 300 ml
  • Honing - 2 eetlepels
  • Cacao - 2 eetlepels
  • Vanillesuiker - 1 zakje
  • Melkchocolade - 400 gr
  • Witte Chocolade - 50 gr

Instructies

  • De koekjes en pinda's apart malen (de pinda's mogen wat grof gemalen zijn)
  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een bal(behalve de chocolade)
  • Leg de bal op een vel bakpapier en rol uit tot de gewenste dikte (1,5 cm is ideaal)
  • Smelt 200 gr melkchocolade au bain marie en giet dit gelijk over het pindamengsel, laat dit een half uurtje afkoelen (eventueel in de koelkast)
  • Draai het geheel om en verdeel de overige 200 gr melkchocolade op dezelfde manier over de bovenzijde
  • Smelt nu ook de witte chocolade en trek met een spuitzak evenwijdige lijnen over de bovenzijde
  • Creëer een marmereffect door gebruik te maken van een mesje of een satéstokje - trek evenwijdige lijnen door de chocolade en dit loodrecht op de witte chocoladelijnen
  • Snijd kleinere koekjes uit na afkoeling, de vorm kan u kiezen naar wens: rechthoek, ruitjes, vierkant of cirkeltjes

Tips:

  1. Wenst u een kruidige smaak, voeg dan een theelepel kaneel toe aan het notenmengsel
  2. U kan ook met andere chocoladecombinaties werken indien gewenst

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Baghrir of 1000-gaten pannenkoek
Briwat met kip →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020