Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Citroen Meringue Taart

Citroen Meringue Taart
Citroen Meringue Taart
  • Opbrengst: 1 stuk
  • Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
  • Benodigde kook tijd: 15 minutes
Print

Citroen Meringue Taart

door Karim 4 december 2020

Winter is coming! En dan mag het sneeuwen... Voeg daar voldoende vitamine C aan toe en zo komen we tot een heerlijke citroentaart met meringue!

Ingredients

  • Bloem - 125gr
  • Boter - 135gr
  • Suiker - 200gr
  • Melk - 15ml
  • Zout - Snuifje
  • Citroensap - 2 stuks
  • Zeste van citroen - 2 stuks
  • Maïzena - 50gr
  • Eieren - 3 stuks
  • Water - 250 ml
  • Poedersuiker - 80gr

Instructies

We gaan beginnen met het maken van een bodem maken voor deze taart. Je kan dezelfde bodem ook gebruiken voor andere taarten of tartelettes.

  • Verdeel de suiker in een kommetje van 80gr en eentje van 120gr, doe hetzelfde met de boter en verdeel dit in 60gr en 75gr
  • Meng de bloem, 75gr boter, 80gr suiker, melk en een snuifje zout en kneed dit tot een deeg
  • Rol het deeg tot een bal, wikkel in met vershoudfolie en zet voor 30min in de koeling
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 à 5mm dik en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg
  • Bak het deeg (blind) gedurende 15min in een voorverwarmde oven op 175°C

Je kan de taartbodem insmeren met wat gesmolten witte chocolade, dit zal ervoor zorgen dat het deeg niet week wordt door de vulling.

Terwijl het deeg in de oven zit kan je de vulling al maken. Hiervoor ga je als volgt te werk:

  • Scheid de eieren en houd de eiwitten apart voor de merengue, nu gaan we de eigelen gebruiken
  • Meng het maïszetmeel met 120gr suiker en voeg in een steelpan het water en citroensap toe
  • Verwarm het mengsel tot alle suiker is opgelost en verhoog dan het vuur, je zal merken dat je een binding krijgt
  • Voeg dan 60gr boter en zeste van citroen toe
  • Voeg al roerend de eidooiers toe, meng het geheel goed en haal de pan van het vuur
  • Laat de vulling afkoelen

De afgekoelde vulling kan nu in de taartbodem gegoten/gespoten worden. De meringue kan je last minute maken.

  • Klop de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker in delen toe

Werk te taart af met de meringue en grill de meringue kort in de oven of gebruik een brander om een gegrild effect te creëren.

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Toast champignon, een gemakkelijke lunch
Kabeljauw met bloemkoolrisotto →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020