Een kopje koffie staat synoniem voor geluk, gezelligheid, troost… iedereen kan dit persoonlijk invullen. Koffie kan ook impact hebben en daar wil ik met mijn eigen koffie voor zorgen.

Ik creëerde 2 koffiemelanges:

  • Primero Magnifique: een zeer toegankelijke koffie, zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houdt. Heerlijk als ‘gewone koffie’, maar ook lekker als espresso. De melange bestaat naast de mooiste arabica koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika ook uit een tikkeltje Aziatische robusta bonen. (10,50€/kg)
  • Grand Desir: een zeer geslaagde melange die voor 95 % uit arabica koffiebonen en 5 % uit robusta koffiebonen bestaat. De robusta koffiebonen geven de koffie een iets zoetige twist met een kleine punch. De Grand Desir is zeer  toegankelijk en veelzijdig. Zo is deze uitermate geschikt voor een mooie cappuccino, koffie verkeerd, maar ook zeker als espresso om heerlijk van te genieten. (15€/kg)

Het idee van deze 2 koffies bestaat erin om iedereen te kunnen laten genieten van de optimale smaak van een goede koffie. Onafhankelijk van hoe je je koffie lust: zwart, met een wolkje melk… je kan optimaal genieten van deze 2 koffies.

De inkomsten van de koffieverkoop gaan integraal naar een sociaal-economisch project van KokenMetKarim genaamd “TalentBar”. TalentBar zal een koffie- en theehuis worden die volledig gerund wordt door wat men nu nog NEET-Jongeren noemt (tussen 18 en 24 jaar). NEET-jongeren (not in education, employment or training) zijn jongeren die:

  • Geen opleiding volgden in een referentieperiode van 4 weken
  • Geen regulier onderwijs volgen
  • Geen opleiding volgen buiten het regulier onderwijs
  • Niet aan het werk zijn (ook niet als jobstudent)

Momenteel zijn er te weinig initiatieven om deze groep te versterken of een toekomstperspectief te bieden. Daar wil ik met KokenMetKarim verandering in brengen! Het is de bedoeling om deze jongeren een training on-the-job te bieden, hen helpen om eigen talenten en competenties te ontdekken en ze een netwerk te bieden.

TalentBar zal gerealiseerd worden tegen 01/01/2023.

Wil jij helpen dit te realiseren? Bestel je koffie nu of contacteer me.