Loïc van Impe werd bekend als de tv-kok die eigenlijk geen kok is. Alhoewel, hij is wel kok, maar volgde er geen opleiding voor, hij is het gewoon geworden door een passie voor eten, smaak, techniek… Heerlijk toch dat zoiets nu kan!

Ik dook met plezier in zijn boek Zot van Koken, en wist niet goed wat juist te verwachten. Het boek werd een kennismaking met Loïc zelf, zijn mama, familie en vrienden. Maar je ontdekte ook hoe lekker en goed eten een belangrijke rol speelt in zijn leven en steeds verbinding creëert. Verbinding met mensen maar ook met persoonlijke momenten. Een heerlijke ontdekking.

Het unieke aan dit boek is dat de recepten gelinkt zijn aan hoe hijzelf, maar vooral millennials eten en koken ervaren. Het is niet gelinkt aan een specifieke cultuur, dieet… maar aan hoop, dromen en vrijheid. Je begint met een heerlijke pasta uit Italië, gaat via een durum door Turkije en eindigt in de VS met heerlijke cookies! De gerechten komen tot leven in gezelschap van zijn mama, vriendin, vrienden… Loïc wist het leven van menig food, wanderlust, lifestyle, home and family Instagramers te vertalen in 70 heerlijke gerechten.

Het boek weet de lezer ook uit de dagen. Het zet aan om alle recepten uit te proberen, zo simpel lijkt het allemaal. Zeker het desembrood waar je stap per stap leert om de basis te maken en hoe dit in leven gehouden moet worden! De mijne staat al op het schap, soon to be prepared!.

Het boek Zot van Koken is echt een aanrader! Check loikfood.be voor meer!