
- Opbrengst: 1 cheesecake
 - Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
 - Benodigde kook tijd: 60 minutes
 
NY-Cheesecake met aardbeien
Een heerlijke New York Cheesecake, ideaal tijdens het lente-seizoen. Gebruik voor dit recept een springvorm met een diameter van 20cm.
Ingredients
- Boterwafeltjes - 150 gr
 - Speculoos - 100 gr
 - Verse roomkaas - 800 gr
 - Roomboter - 120 gr
 - Maïzena - 50 gr
 - Suiker - 100 gr
 - Vanillesuiker - 1 zakje
 - Eieren - 3 stuks
 - Citroensap - 2 eetlepels
 - Water - 80 ml
 - Aardbeien - 200 gr
 - Poedersuiker - 80 gr
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C
 - Maal de speculoos en boterwafels fijn, smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor
 - Verdeel de koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm (met diameter 20cm)
 - Meng de Maïzena, vanillesuiker en suiker. Spatel er vervolgens de verse kaas en citroensap door
 - Splits de eierdooier en eiwit van 1 ei en meng de eierdooier door de kaasmengsel
 - Roer en nu één voor één de eieren door
 - Klop de eiwit stijf van het eerste eitje en spatel dit door de mengsel
 - Schenk de roommengsel over de bodem en zet voor 60 min in de oven op 150°C
 - Schakel de oven uit en laat de cheesecake erin afkoelen mer open deur
 - Laat de cheesecake vervolgens (afgedekt met wat folie) afkoelen in de koelkast voor een nachtje
 - Maak een coulis van de aardbei, poedersuiker en water en verdeel dit over de cheesecake.
 







