Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Witloof met Veggieworst en kaassaus

Witloof met Veggieworst en kaassaus
Witloof met Veggieworst en kaassaus
  • Opbrengst: 3 personen
  • Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
  • Benodigde kook tijd: 20 minutes
Print

Witloof met Veggieworst en kaassaus

door Karim 11 januari 2018

Ik wist niet goed wat klaar te maken, dus vroeg ik Sarah, de kassierster van de Colruyt wat haar lievelingskost was. Dit bleek witloof met hesp te zijn, jah ideaal laten we hier een halal-variant van maken met vegetarische worst. Ik heb gekozen voor de Veggie worst met tomaat-basilicum voor dat heerlijk Zuiders toetsje. De kaas was in aanbieding, dus dat werd home-made kaassaus. Probeer dit gerechte ook eens bij u thuis, ideaal als avondmaal voor het gezin.

Ingredients

  • Veggie-worst - 6 plakjes
  • Witloof - 6 stuks
  • Geraspte Emmentaler - 150 gr
  • Room - 250 ml
  • Melk - 300 ml
  • Boter - 1 eetlepel
  • Bloem - 1 eetlepel
  • Peper - Snuifje
  • Zout - Snuifje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Was de witloof, snijd het bruin voetje weg en verwijder de kern
  • Kook de witloof gaar in wat water met een snuifje zout
  • Smelt de boter en voeg vervolgens de bloem toe
  • Maak een roe door beetje per beetje de room toe te voegen, blijf roeren op een gemiddeld vuurtje en voeg vervolgens de melk toe
  • Doe de kaas bij de saus en kruid met peper en zout (niet te veel)
  • Wikkel de witloof in de sneetjes veggie worst
  • Sorteer deze in een ovenschotel en overgiet met de saus, werk af met wat geraspte kaas en zet in de oven voor
  • Haal de schotel uit de oven eens er een goudbruin kaaskorstje is
  • Serveer met wat puree en een slaatje

You may also like

Bekijk recept

Heerlijk Zot koken met Loïc

Bekijk recept

Koffie met Impact!

Bekijk recept

Bleu? Doe maar Bien Cuit, want ik eet geen bloed!

Post navigation

← Kiki’s gezonde muffins met blauwe bessen en havermout
Omeletmuffins met zalm en geitenkaas →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020