Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Appel – Walnoot Cake

Appel – Walnoot Cake
Appel - Walnoot Cake
  • Opbrengst: 6 stuks
  • Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
  • Benodigde kook tijd: 30 minutes
Print

Appel - Walnoot Cake

door Karim 12 november 2016

Een heerlijke winterse cakeje met walnoot, appel en veenbessen. Lekker luchtig en snel gemaakt.

Ingredients

  • Eieren - 2 stuks
  • Walnoten - 60 g
  • Suiker - 75 g
  • Bloem - 75 g
  • Zonnebloemolie - 75 g
  • Bakpoeder - Half zakje
  • Vanillesuiker - Half zakje
  • Gedroogde veenbessen - 50 g
  • Appel - 1

Instructies

  • Maal de walnoten en snijd de appel in blokjes
  • Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig.
  • Voeg de olie toe en mix erdoor.
  • Voeg dan de bloem, bakpoeder en walnoten erbij en mix het geheel goed door.
  • Meng de veenbessen en appelblokjes door het beslag.
  • Giet in een ingevette bakvorm (cupcake of muffinvorm) en bak in een voorverwarmde oven op 175°C in 30 min goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen en bestrijk eventueel met abrikozenjam, honing of gesmolten chocolade en werk af met stukjes walnoot.

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Pannenkoeken Die Altijd Lukken
Chamia cake →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020