Koken met Karim kan iedereen!

  • Recepten
  • Over Karim
  • Blog
  • Boek mij
  • SmaakExpert
  • Shop
  • Contact

Heerlijke home-made tompouce om mee uit te pakken

Heerlijke home-made tompouce om mee uit te pakken
Heerlijke home-made tompouce om mee uit te pakken
  • Opbrengst: 6 personen
  • Benodigde voorbereiding tijd: 20 minutes
  • Benodigde kook tijd: 50 minutes
Print

Heerlijke home-made tompouce om mee uit te pakken

door Karim 12 december 2020

Een wow-effect creëren bij het serveren van een thee of koffietje? Dan kan je deze heerlijke en eenvoudige tompouce maken! Je kan deze ook in mini-formaat maken als zoet hapje!

Ingredients

  • Bladerdeeg - 1 vel
  • Eigeel - 5 stuks
  • Melk - 500ml
  • Vanillesuiker - 2 zakjes
  • Gelatine - 2 blaadjes
  • Suiker - 100gr
  • Maizena - 25gr
  • Bloemsuiker - 30gr
  • Citroensap - 1/2 stuk
  • Room - 200ml
  • Vanille essence - 1 theelepel

Instructies

  • Zet het vel bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat (snijd bij zodat deze op de bakplaat past)
  • Klop 1 eigeel los (eventueel met een scheutje melk) en doreer (dep) het bladerdeeg hiermee
  • Zet in een voorverwarmde oven op 180°C voor 30min, zet een 2de bakplaat net boven het bladerdeeg (1cm) zodat hier niet te veel zal rijzen.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het afkoelen

We gaan lekkere banketbakkersroom maken om de tompouces mee te vullen.

  • Verwarm de melk en voeg er de vanillesuiker en essence aan toe
  • Klop 4 eierdooiers met de suiker tot een bleke massa
  • Los de maïzena op in 2 eetlepels water
  • Voeg de warme vanille-melk al roerend toe aan de bleke massa en meng daar ook de maïzena door, laat nog 1 minuutje op het vuur staan
  • Zet het mengsel in een diep bord of mengkom en bedek met vershoudfolie
  • Warm de room op en meng hier de gelatine door (eerst weken in koud water), meng dit nu door de banketbakkersroom en laat terug afkoelen

Laat dit nu goed afkoelen en doe de banketbakkersroom in een spuitzak. Als alles afgekoeld is kunnen we de tompouces samenstellen.

  • Meng de bloemsuiker met het citroensap tot een wit glazuur
  • Snijd het bladerdeeg in gelijke delen, neem de delen per 2 samen en spuit banketbakkersroom op 1 van de delen
  • Leg het andere deel op de room en werk af met wit glazuur

You may also like

Bekijk recept

De Smaak en Passie van Borgerhout

Post navigation

← Sint-jakobsvruchten met mini-asperges
Pommes Duchesse →

Geef een reactie Reactie annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

*Verplichte velden

Volg mij!

Facebooktwitterinstagram

Support This Site

If you like what I do please support me on Ko-fi

Partner

KokenKoken
Koken Met Karim - Copyright 2020